Sport

 

Januzaj heeft voor Engeland gekozen

 

De soap rond 'wonderkind' Adnan Januzaj blijft maar aanslepen: volgens The Daily Mail zou de nieuwe ster van Manchester United gekozen hebben voor de Engelse nationale ploeg.

De Engelse voetbalbond zou enkel nog een oplossing moeten vinden voor de regel dat een speler vijf jaar in het land waarvoor hij wil uitkomen moet gespeeld hebben.

De vleugelspeler met Kosovaars-Albanese ouders weigerde jarenlang alle nationale jeugd(selecties), maar zou nu van een bron dicht bij de familie een wenk hebben gekregen: de 18-jarige zelf zou Engeland verkiezen.

 

De sleutel is of en hoelang Januzaj zou moeten wachten om zijn internationale debuut te maken, want volgens het Fifa-reglement moet een speler minstens vijf jaar in het land waarvoor hij wil uitkomen spelen, een lat die Januzaj nog lang niet bereikt heeft.

 

Maar aangezien bondscoach Roy Hodgson en Greg Dyke, de voorzitter van de FA, eerder al hun wens uitspraken om Januzaj voor Engeland te laten uitkomen, zou het best kunnen dat overwogen wordt om hem een Engels paspoort te geven en vervolgens een juridische strijd te beginnen om de huidige regelgeving aan te laten passen.

 

Volgens dezelfde bronnen dicht bij de familie-Januzaj zou Kosovo de voorkeur genieten als het land erkend werd door Fifa en bijgevolg interlands mocht spelen, maar zoals het er nu voor staat, is Engeland de huidige keuze van Januzaj en co.

 

Gisteren reageerde vader Januzaj nog boos op vermeende uitspraken van Marc Wilmots over chantage (zie extra artikel hieronder). Wij zijn nooit vragende partij geweest voor een selectie voor de Rode Duivels. Ik vind het erg grof om dan te spreken over chantage. De Belgische voetbalbond moet maar gewoon wachten op de beslissing van Adnan. Zulke uitspraken zullen hierbij alvast niet helpen.

Ik kan hen alleen de goede raad geven: laat het even rusten.'

Greg Van Avermaet stond op het podium te glunderen als winnaar van de Flandrien 2013.

Voor de 28-jarige renner van BMC is het, na 2008, de tweede keer dat hij tot Flandrien wordt uitgeroepen.

 

 

Tour komt naar Ieper

 

De Ronde van Frankrijk komt volgend jaar naar Ieper.

Dat hebben de organisatie van de wielerwedstrijd en oud-premier Yves Leterme bevestigd aan Radio 1.

Leterme ijverde er al lange tijd voor om de karavaan in 2014 naar zijn thuisstad te halen.

Het wordt een bijzonder jaar voor Ieper, dat honderd jaar Wereldoorlog I herdenkt.

Op 23 oktober, volgende week dus, wordt de hele Tour 2014 voorgesteld.

De vierde of vijfde rit zou in Ieper starten.

De eerste drie ritten worden in Groot-Brittanië gereden, is al langer bekend.

Pavlov werd geboren in een kwadratisch jaar en stierf in het eerstvolgend kwadratisch jaar.

Hij werd 87 jaar. Wanneer werd hij geboren?

🤔