Nieuws


Station Hamont opent april 2014De NMBS heeft gisteren officieel laten weten dat het station van Hamont in april 2014 weer opengaat.


“We hadden het liever eerder gehad, maar ik ben tevreden dat de trein er komt”, reageert burgemeester Theo Schuurmans.


“Het uitstel is gelukkig geen afstel geworden. Om technische redenen was het niet mogelijk in december te openen.”


Die technische redenen hebben te maken met de verouderde signalisatie tussen Neerpelt en Hamont die vernieuwd moet worden.


Het nieuwe perron en de bushokjes in Hamont zijn intussen klaar.


Vanaf april rijden er dus weer reizigerstreinen tussen Antwerpen en Hamont. Dat is geleden van 1957.Ijzeren Rijn  16 januari 2018Cursus voor leerkrachten


Op 3 oktober is de cursus ICT voor leerkrachten in CVO VLL van start gegaan. 14 juffen en meesters uit verschillende Limburgse lagere en middelbare scholen zijn gestart om de laatste nieuwe snufjes op het gebied van multimedia voor klasgebruik te leren kennen.

Filmpjes downloaden, filmpjes bewerken, PowerPointpresentaties maken, online beheren van bestanden, QR-codes maken, werken met iPad, ... dat wordt allemaal toegelicht tijdens de 12 lesweken van deze module. Alles is uitgewerkt met voorbeelden en oefeningen uit de klaspraktijk zodat de juf of meester het zelf in haar of zijn klas kan gebruiken.

Alle info over deze cursus vind je op www.cvo-vll.be. Een volgende cursus ICT voor leerkrachten start op 23/01/2014. Hebt u al een basiskennis computer en interesse voor deze cursus, wees er dan snel bij want de inschrijvingen zijn reeds gestart!
Kinrooi 14/10/2018

Tom, kan je even de auto verzetten....


Leuven 13/07/2018

Hi,

Everything went well today when we isolated the choroids from the mice that you induced last week.

We were impressed with the accuracy of the laser burns!

Perfect, many thanks.

Fundplus

Looking for a challenge?

Flamingo Therapeutics

Ionis

DynacureZware brand in de historische hoeve De Damiaan


Autopsie


Hamont - Mol